UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Північній Кореї повідомили про випробування зброї для "майбутньої наземної операції"

За словами Кім Чен Ина, нова зброя стане "мукою" для суперника.

В Північній Кореї в середу був випробуваний новий керований реактивний снаряд крупного калібру. Як повідомляє пропагандистське держінформагентство ЦТАК, на випробуваннях особисто був присутній голова КНДР Кім Чен Ин.

В повідомленні агентства стверджується, що нова зброя, "розроблена в найкоротші терміни", зіграє "головну роль у майбутній наземній військовій операції".

"Кім Чен Ин зазначив, що для сил, які потраплять під приціл нового зброї, обстріл цими снарядами стане мукою", - йдеться в заяві.

У США, коментуючи ракетні випробування в КНДР, запевнили, що не будуть переглядати плани спільних військових навчань з Південною Кореєю, намічених на серпень. Співрозмовник агентства Reuters в американському командуванні зазначив, що корективи в раніше намічений план вносити не планується.

Зазначимо, що цей ракетний пуск був здійснений КНДР менш ніж через тиждень після попереднього. 25 липня Північна Корея провела запуск двох балістичних ракет у бік Японського моря. Ракетні пуски з боку КНДР були зафіксовані о 5:34 та 5:57 за місцевим часом (23:34 та 23:57 за київським часом), вони були зроблені з району міста Вонсон. В обох випадках ракети пролетіли близько 430 км, що дозволяє віднести їх до того ж класу, який випробовувався Північною Кореєю у травні.