UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Південній Кореї засудили екс-міністра культури за "чорний список" артистів

Колишня чиновниця стала першим в історії країни міністром, якого заарештували під час виконання службових обов'язків.

Апеляційний суд Сеула засудив колишнього міністра культури Південної Кореї Чо Юн Сун на 2 роки за складання "чорного списку" артистів, повідомляє Deutsche Welle.

Перелік містив близько 10 тисяч імен і був покликаний позбавити діячів культури, критично налаштованих до нині колишнього президента Пак Кін Хе, державної підтримки.

Крім екс-міністра культури, 4 роки в'язниці отримав колишній очільник президентської адміністрації Кім Кі Чун, що проходив у цій самій справі.

Повідомляється, що Чо Юн Сун стала першим в історії Південної Кореї міністром, якого заарештували під час виконання службових обов'язків. У лютому суд першої інстанції засудив її до умовного терміну.

10 березня 2017 року президента Південної Кореї Пак Кін Хе усунули від влади й достроково відсторонили від посади, а 31 березня - заарештували. Наразі вона перебуває під арештом в очікуванні суду.

В епіцентрі корупційного скандалу опинилась також подруга й радниця екс-президента Чхве Сун Сіль. Її підозрюють у зловживанні дружбою з президентом, щоб примусити південнокорейські компанії робити багатомільйонні пожертви начебто до благодійних організацій. За версією слідства, Чхве Сун Сіль могла використати ці кошти для власного збагачення.