UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Південній Кореї минув пік захворюваності Covid-2019

Спалах коронавірусу в країні став найбільшим після Китаю та Італії.

Статистика по інфікуванню китайським коронавірусом Covid-2019 у Південній Кореї вказує на те, що в країні минув пік захворюваності. Про це пише CNN з посиланням на очільника МОЗ Парка Нунг Ху.

"З огляду на цифри, ми сподіваємося, що пройшли пік. Обережно очікуємо, що минули пік", - заявив він.

За весь час розповсюдження коронавірусної інфекції у Південній Кореї загалом було зареєстровано 7 300 випадків інфікування. Одразу після початку інфікування Covid-2019 місцева влада вжила активних профілактичних заходів та розпочала проведення тестів на виявлення недуги. Щодня здійснювалося близько 15 тис. аналізів – це, за словами очільника МОЗ, важливо для виявлення та ізоляції носія інфікування.

"Виявлення пацієнтів на ранній стадії дуже важливе. І, працюючи з цим вірусом, ми засвоїли простий урок - він дуже заразний. Щойно він з'являється, то поширюється дуже швидко і дуже широко", - заявив Парк Нунг Ху.

Відомо, що загалом 50 випадків інфікування у Південній Кореї стали летальними. Цей показник значно нижчий, ніж в Ірані чи Італії.

Раніше медики з Сінгапуру опублікували статтю, в якій описали випадки постановки хибних діагнозів, коли у хворих коронавірусом визначали іншу хворобу. Виявилося, що COVID-19 як мінімум двічі приймали за лихоманку денге.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса COVID-19 "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я. 28 лютого ВООЗ підвищила рівень небезпеки до дуже високого.