UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Південній Кореї помилували екс-президента Пак Кин Хе, котра відбувала 22-річний тюремний термін через корупцію

Пак відбувала 22-річний тюремний термін з березня 2017 року після імпічменту та усунення з посади через звинувачення у корупції та скандал, пов'язаний з торгівлею.

Уряд Південної Кореї оголосив про помилування Пак Кин Хе, колишньої глави країни, яка відбуває 22-річний тюремний термін за корупцію, заявивши, що помилування Пак допоможе зміцнити національну єдність., повідомляє "Ренхап".

69-річну екс-президента було включено до списку з 3 тис 94 одержувачів помилування, яких планується звільнити напередодні Нового року.

Зазначається, що рішення про амністію було ухвалено з огляду на погіршення здоров'я жінки.

При цьому, повідомляється, що іншого колишнього президента Південної Кореї Лі Мен Бака, який зараз відбуває 17-річний тюремний термін за розтрату і хабарництво, було виключено зі списку осіб, які підлягають помилуванню.

Уряд заявив, що ці рішення прийняті як засіб подолання загальнонаціональної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, з метою подолання "сумної історії минулого та досягнення великої єдності серед людей".

Читайте також: У Південній Кореї затримали екс-президента Пак Кин Хе

Нагадаємо, що у березні минулого року за рішенням Конституційного суду Пак Кин Хе усунули від влади, достроково позбавивши президентських повноважень. У квітні 2018 року судді визнали її винною за 18 пунктами звинувачення, у тому числі у передачі секретної державної інформації сторонній особі, зловживанні службовим становищем, здирстві та корупції. У липні термін Пак Кин Хе збільшили на вісім років. Вона сама вважає справи проти неї політично вмотивованими.