UA / RU
Підтримати ZN.ua

У підготовці зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином не варто поспішати - Трамп

Американський президент вважає, що все повинно йти своєю чергою.

Президент США Дональд Трамп заявив, що у підготовці зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в майбутньому році квапливість недоречна, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Дональда Трампа, де американський президент залишив відповідний запис.

"Багато людей запитують, як у нас просуваються справи упереговорах з Північною Кореєю. Я завжди кажу у відповідь, що ми не поспішаємо", - написав Трамп.

16 листопада віце-президент США Майк Пенс заявив, що зустріч президента США Дональда Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином відбудеться у 2019 році. Під час зустрічі американський президент буде наполягати на складанні конкретного плану дій Пхеньяну з денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте також: Трамп пообіцяв Кім Чен Ину виконання всіх бажань в обмін на денуклеаризацію

Нагадаємо, що 12 червня в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються чинними.

Детальніше про саміт США та КНДР читайте в матеріалі Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха чи тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".