UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Петербурзі ініціювали мобілізацію безпритульних

Петербурзькі центри безпритульних отримують буклети для розповсюдження з інформацією щодо служби в армії.

Притулок для бездомних у Санкт-Петербурзі отримав запити від вербувальників на розповсюдження рекламних буклетів у місцевому шелтері. Окрім активного використання нацменшин у війні проти України, російські чиновники перемкнулися на інші не надто привілейовані в сфері реалізації прав групи своїх громадян. Пітерські чиновники запропонували черговому розкласти листівки «про те, що кличуть людей на службу за контрактом», йдеться в повідомленні російського благодійного фонду «Нічліжка», який займається людьми, що опинилися на вулиці. Ситуацію з мобілізацією в Росії окреслює в останньому зведенні також Інститут дослідження війни.

В американському відомстві посилаються і на інформацію про повідомлення від невизначеної вербувальної групи Міністерства оборони РФ про те, що вони розглядатимуть нові контракти для військовослужбовців, раніше звільнених з армії через порушення контракту.

Читайте також: Указ Путіна про збільшення армії до 1,2 мільйона осіб: в ISW оцінили шанси мобілізації в РФ

Крім того, підсумовуючи зусилля з розширення бойової спроможності російської армії, в ISW зазначають:

Читайте також: «Кадирівці» на Херсонщині хочуть помститися російським десантникам за звірства їх попередників у Чечні — Братчук

10 тисяч потенційних призовників із “РЖД”

Тим часом вчора український Генштаб повідомив, що Кремль надав російським держкомпаніям нові невизначені норми для полегшення відбору «добровольців» і зобов’язав компанію «РЖД» (російська залізниця – ред.) підготувати до 10 тис. нових кандидатів на короткострокову військову службу серед цивільного населення.