UA / RU
Підтримати ZN.ua

У перестрілці на кордоні Ізраїлю та Єгипту загинули четверо людей

Країни проводять спільне розслідування.

Три ізраїльські солдати та єгипетський офіцер безпеки загинули 3 червня у перестрілці на кордоні, повідомляє Reuters.

Ізраїльські військові заявили, що єгипетський поліцейський застрелив двох їхніх солдатів під час охорони військового посту на єгипетському кордоні рано-вранці в суботу, після того як ізраїльські сили успішно припинили спробу контрабанди вночі. Єгипетський офіцер і третій ізраїльський солдат були вбиті через кілька годин під час зіткнення на ізраїльській території.

Як тільки двох ізраїльських солдатів було виявлено мертвими, військові розцінили інцидент як терористичний акт, сказав генерал-майор Еліезер Толедано, голова Південного командування ізраїльських збройних сил.

Єгипетські військові заявили, що трьох ізраїльських та одного єгипетського співробітника служби безпеки було вбито у перестрілці, коли єгипетський співробітник служби безпеки переслідував контрабандистів через кордон.

Єгипетські та ізраїльські офіційні особи з'ясовують обставини інциденту у повній співпраці, повідомили ізраїльські військові та два джерела у службах безпеки Єгипту.

Читайте також: Посилення підтримки України: Зеленський заявив про готовність особисто приїхати до президентів Латинської Америки

"Смертельний інцидент на єгипетському кордоні під час шабату є серйозним і незвичайним і буде ретельно розслідуваний", - заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Ізраїльські військові заявили, що поки що неясно, як єгипетський офіцер перетнув прикордонний паркан, і солдати прочісують місцевість, щоб унеможливити додаткові напади.

Єгипет у 1979 році став першою арабською країною, яка підписала мирний договір з Ізраїлем, і кордон довжиною понад 200 км в основному залишається спокійним.

Представник ізраїльських збройних сил сказав, що хоча спроби контрабанди наркотиків у цьому районі відбуваються часто, останнє відоме проникнення на територію Ізраїлю, яке призвело до жертв, сталося близько 10 років тому.

Нагадаємо, у травні за посередництва Єгипту Ізраїль і Палестина домовилися про припинення вогню.