UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пентагоні розповіли, коли очікують завершення тренувань українських пілотів на F-16

У Міноборони США кажуть, що термін залежить від підготовки пілота.

На навчання українських пілотів на винищувачах F-16 потрібно п’ять-вісім місяців, повідомив речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер. За його словами, у США очікують, що українці завершать навчання до кінця 2024 року.

«Я не можу назвати конкретних дат… Як ви знаєте, це, знову ж таки, залежить від рівня підготовки пілота і може тривати від п'яти до восьми місяців. Тож я очікую, що десь наприкінці цього року ці пілоти завершать навчання. Але я не маю для вас жодних конкретних даних», – зазначив Райдер під час брифінгу.

Він також нагадав, що зараз група українських пілотів продовжує підготовку на американській авіабазі в Аризоні.

Читайте також: Бельгія направить до Данії два винищувачі F-16 та пів сотні інструкторів, аби тренувати українців

Раніше Міністр оборони України Рустем Умєров заявляв, що Київ отримає бойові літаки F-16 «у короткостроковій перспективі». Умєров зазначив, що наша держава готується до отримання F-16, працює і над інфраструктурою, і технічним обладнанням. Також триває підготовка пілотів та техніків.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат запевнив, що процес навчання українських пілотів та спеціалістів на бойових літаках F-16 триває. Хоча, за його словами, партнери у цьому питанні «не надто багатослівні».