UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пенсільванії відхилений позов Дональда Трампа, який намагався заблокувати рішення про визнання перемоги Джо Байдена

Суддя Метью Бранном порахував аргументи штабу Трампа "надуманими"

Федеральний суддя в Пенсільванії в суботу відхилив позов передвиборного штабу президента США Дональда Трампа, який намагався заблокувати рішення про визнання в штаті перемоги кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, суддя Метью Бранном порахував аргументи штабу Трампа "надуманими", а звинувачення - "спекулятивними", і постановив відхилити позов.

Bloomberg відзначає, що влада Пенсільванії, ймовірно, затвердять підсумки виборів в понеділок. Таким чином, Байден отримує 20 голосів вибірників.

Раніше штаб Трампа вже відмовився від більшості вимог за позовом в Пенсільванії, в тому числі від твердження про те, що спостерігачам в Філадельфії і Піттсбурзі нібито заважали стежити за підрахунком бюлетенів, надісланих поштою.

Голосування на виборах президента США пройшло 3 листопада. Більшість голосів підраховані, але офіційно результати будуть оголошені пізніше. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ оголосили про перемогу Байдена, сам кандидат від демократів також назвав себе обраним президентом США. З перемогою його вже привітали багато світових лідерів. Трамп підсумки виборів не визнає.

Читайте також: Що би Трамп собі не думав: Twitter пообіцяв передати акаунт президента США Байдену

Раніше республіканець Дональд Трамп визнав перемогу свого конкурента, демократа Джо Байдена на виборах президента США. Відповідний пост Трап опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Проте, 45-й президент не був би самим собою, якби не залишив застереження. Так, за його словами, Байден виграв лише завдяки «фальсифікацій» і «відсутності спостерігачів».

«Він переміг, тому що вибори були сфальсифіковані. Не було ніяких спостерігачів за голосуванням і підрахунком голосів », - стверджує Трамп.

Дісталося від Трампа і виробникові програмного забезпечення для голосування, приватної компанії Dominion. За його словами, репутація у компанії «погана», оснащення - «паскудне», а контролюють її «радикальні ліві».