UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Мальти схвалили одностатеві шлюби

Депутати підтримали закон практично одноголосно.

Депутати Мальти проголосували за легалізацію одностатевих шлюбів, повідомляє DW.

Парламентарії підтримали закон практично одноголосно. Проти виступив тільки один депутат, пославшись на те, що є правовірним католиком.

Повідомляється, що з офіційних документів виключать слова "чоловік" і "дружина". Їх замінять гендерно нейтральним поняттям "подружжя".

Також, замість слів "батько" і "мати" використовуватимуть слово "батьки", а в разі лесбійських пар - "батько, що народив" та "інший батько".

Нині одностатеві шлюби дозволені в Аргентині, Данії та її автономії Гренландії, Новій Зеландії, Іспанії, Бельгії, Англії та Уельсі, Шотландії, Ісландії, Норвегії, Швеції, Бразилії, Фінляндії, Ірландії, Португалії, США, Канаді, Франції, Люксембурзі, Уругваї, Колумбії, Німеччини, Нідерландах і Південній Африці.

Як повідомлялося раніше, Мальта три роки тому легалізувала цивільні союзи серед гомосексуальних пар. Тоді ж влада дозволила одностатевим парам, що зареєстрували свій союз, всиновлювати дітей.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини встановив, що російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед дітей є дискримінаційним, а також порушує право на свободу самовираження. Скаргу до ЄСПЛ подали російські активісти руху ЛГБТ, раніше залучені в Росії до відповідальності за пропаганду нетрадиційних відносин.