UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Парижі з підозрою на Еболу госпіталізовано медсестру

Відомо, що медсестра довгий час працювала в Ліберії у складі медперсоналу однієї з місцевих лікарень.

Французьку медсестру з підозрою на інфікування вірусом лихоманки Ебола госпіталізовані в Парижі в інфекційне військового госпіталю Беген.

"Медсестра з підозрою на захворювання лихоманкою Ебола в четвер госпіталізовані у військовий госпіталь в Сен-Манде (департамент Валь-де-Марна)", - йдеться у сюжеті телеканалу BFM-TV.

Рятувальники доправили інфіковану в госпіталь після того, як її знайомі виявили симптоми лихоманки. Крім того, рятувальники протягом двох годин здійснювали дезинфікаційні заходи.

Відомо, що медсестра довгий час працювала в Ліберії у складі медперсоналу однієї з місцевих лікарень.

"Цей випадок з високим ступенем вірогідності може свідчити, що медсестра інфікована вірусом Еболи", - зазначила міністр охорони здоров'я Франції Марісоль Турен.

За її словами, місцеве населення поінформоване про підозрі на інфікування Эболой. Вона також додала, що на 16 жовтня, у Франції підготовлено 12 лікарень, які повинні приймати хворих з подібним захворюванням.

Нагадаємо, раніше французькі і німецькі лікарі заявили, що французька медсестра, заразившаяся вірусом Ебола, одужала після курсу лікування експериментальним препаратом.

Медсестрв заразилася Эболой в середині вересня у столиці Ліберії, де працювала добровольцем в госпіталі неурядової організації "Лікарі без кордонів". Після появи перших ознак захворювання вона була ізольована. 19 вересня її доставили спецрейсом у Францію і помістили у військовий госпіталь під Парижем.

Для лікування медсестри французьке уряд дозволив застосування ряду експериментальних медичних препаратів, зокрема, японський препарат авиган, також відомий як фавипиравир. Ліки було створено ще у 1998 році і на даний момент вже сертифіковано як засіб від грипу. Особливістю препарату є те, що він успішно атакує полімеразу - один з ферментів, який віруси використовують для розмноження. !zn