UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Парижі з 31 грудня масковий режим стане обов'язковим

Як заявив міністр солідарності та охорони здоров'я Олів'є Веран, кожну секунду понад два французи заражаються коронавірсом.

У столиці Франції з 31 грудня носіння медичної маски стане обов'язковим у публічних місцях через різкий сплеск заражень штамом коронавірусу "Омікрон", повідомив департамент поліції Парижа.

Масовий режим на вулиці або в багатолюдних місцях у Парижі буде важливим бар'єром, здатним значно обмежити поширення інфекції. Ця вимога поширюється на всіх людей, старших 11 років. Виняток зроблено, зокрема, для велосипедистів та тих, хто займається спортом.

«Префектура поліції найближчим часом проводитиме регулярні та посилені перевірки, щоб переконатися у дотриманні цієї вимоги, особливо у багатолюдних місцях столиці. Недотримання цього заходу призведе до штрафу в розмірі 135 євро», — оголосили в поліції.

У Франції останніми днями різко зросла захворюваність на коронавірус. 24 грудня в країні захворіло 94 124 особи, тоді як на день пізніше лікарі виявили 104 611 нових пацієнтів, це були рекордні показники на той момент.

Читайте також: Франція відмовилася закуповувати антиковидні таблетки «Молнупіравір»

Раніше прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив на прес-конференції, що робота у Франції вдома буде «обов'язковою» з початку січня і великі збори будуть обмежені.

Уряд вніс законодавчу пропозицію, яка з 15 січня обмежить доступ до таких місць, як бари, ресторани та поїзди для нещеплених людей. Це помітне посилення чинних правил, за якими неприщеплені люди можуть показати негативний результат ПЛР або тесту на антиген для вступу.