UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Парижі частково ввели заборону на в'їзд у місто старих авто

Водіям старих автомобілів у разі порушення правил доведеться заплатити €35 штрафу.

Влада Парижа заборонили автомобілям, які зареєстровані до 1997 року, в'їжджати на вулиці міста з 8:00 до 20:00 в будні дні, повідомляє AFP.

Передбачається, що таким чином чистота повітря в місті підвищиться, оскільки, на думку мерії, саме старі машини є причиною забруднення повітря. Порушення вимоги загрожує штрафом у 35 євро.

Разом з тим у зв'язку з дизельним" скандалом автомобільний концерн Volkswagen виплатить найбільші в історії автомобільної галузі компенсації. Нагадаємо, що приблизно в 11 мільйонів автомобілів компанії були встановлені спеціальні пристрої, які змушували двигун зменшити викиди оксиду азоту, що дозволяло їм успішно пройти екологічні тести. Але коли такі автомобілі розганялися на трасі, їх шкідливі викиди в атмосферу в 40 разів перевищували норму.

Читайте також: Співзасновник Google Ларрі Пейдж таємно спонсорує розробку літаючого автомобіля

Повідомлялося, що Volkswagen виплатить 5 тисяч євро кожному потерпілому від "дизельного" скандалу. Крім виплати компенсації, VW зобов'язується взяти на себе витрати по переобладнанню автомобілів з незаконним програмним забезпеченням. У тих випадках, коли це технічно неможливо, автоконцерн повинен викупити такі машини. в Європі Volkswagen відкликав 11,5 млн автомобілів. У зв'язку з цим у третьому кварталі збитки німецького концерну досягли 3,5 млрд євро на тлі "дизельного" скандалу.

Докладніше читайте в лонгріді DT.UA - "Що добре для Volkswagen, погано для Німеччини?".