UA / RU
Підтримати ZN.ua

У новій коаліції Меркель досягли згоди по фінансах

Партнери по "Ямайці" погодили фінансові та податкові цілі.

Генеральний секретар партії "Християнсько-демократичного союзу" Ангели Меркель Пітер Таубер заявив про те, що потенційні партнери по коаліції зустрілися у Берліні і погодили фінансові та податкові цілі для нового уряду, пише DPA.

"Це був довгий вечір, але це варто того", - заявив він після раунду переговорів з консерваторами і представниками "Вільної демократичної партії і партії" Союз Зелених".

Таубер зазначив також, що учасники переговорів погодилися з тим, що Німеччина не повинна створювати нового боргу, а також у тому, що податок на прибуток і корпоративний податок для покриття витрат на возз'єднання Німеччини має бути скасований.

В одну з коаліційних угод також було включено перелік заходів для надання податкових пільг. Повідомляється також, що "Зелені" відмовилися від своєї політичної мети - стягувати податок на багатство.

Лідер "Вільної демократичної партії" Крістіан Лінднер написав у Twitter, що попередня угода може означати "поворотний пункт у фінансово-бюджетних питаннях" для Німеччини.

Нагадаємо, попередні переговори по формуванню коаліції між альянсом ХДС/ХСС, партією "Зелених" і Вільною демократичною партією Німеччини (Вдп) почалися 18 жовтня. Як повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, альянс вже досяг компромісу у питаннях щодо біженців.

Меркель розраховує на "кілька тижнів" переговорного процесу, керівництво інших партій не сподівається на їх завершення до Різдва.