UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Новій Зеландії застрягли 440 моряків з України та Росії

У деяких членів групи виявили коронавірус.

У Новій Зеландії 440 моряків з України і Росії опинилися на самоізоляції через хворих на коронавірус товаришів. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я держави, передає ODT.

Відзначається, що моряки прибули в країну чартерним рейсом з метою влаштуватися на роботу в місцеві риболовецькі компанії. Однак після прильоту у 11 осіб виявили коронавірус. Ще 14 осіб проходять дообстеження. Для проходження карантину групу розмістили в готелі Sudima.

«На об'єктах дотримуються строгих процесів профілактики та контролю, щоб мінімізувати ризик для населення і персоналу», - зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що витрати за 14-денний карантин складуть 1 млн доларів. Після карантину моряки приєднаються до рибопромислових суден компаній Sealord, Independent Fisheries і Maruha Nichiro.

Раніше повідомлялося про те, що майже 1,6 мільйона моряків в світі, а це близько 20% від їх загальної чисельності, застрягли на судах і не можуть зійти на берег уже кілька місяців. Моряки не можуть отримати медичну допомогу. На одному із суден капітан помер від серцевого нападу, екіпаж зберігав труп у морозильній камері протягом майже двох тижнів.

Хаос в галузі вкрай негативно позначиться на світових постачаннях, оскільки, за даними Всесвітньої конференції ООН з торгівлі та розвитку, близько 80 відсотків світової торгівлі товарами здійснюється по воді.