UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині з 8 березня послабили коронавірусні обмеження

З понеділка пом'якшені обмеження на контакти і дозволені зустрічі до п'яти чоловік з двох домогосподарств, не рахуючи дітей до 14 років.

У Німеччині з 8 березня знову послаблюються коронавірусні обмеження, дозволено працювати книжковим і квітковим магазинам, магазинам садових товарів, косметичних салонів, автошкіл, повідомляє Європейська правда.

Решта магазинів, за винятком продовольчих і аптек, а також готелі, ресторани та інші заклади поки залишаться закритими.

Подальше обмежене відновлення діяльності буде дозволено в регіонах, де семиденна захворюваність не перевищує 100 нових заражень на 100 тисяч осіб.

За останні 7 днів в розрахунку на 100 тисяч населення зареєстровано 68 випадків. 22 грудня 2020 цей показник досягав найвищого значення - 197,6.

Читайте також: Фінляндія відклала вибори через спалах коронавірусу

Наступні кроки залежать від того, якщо семиденна захворюваність не погіршиться протягом 14 днів. Тоді відкриються ресторани на відкритому повітрі, кінотеатри та театри. Також буде дозволений безконтактний спорт в приміщенні і контактний спорт на відкритому повітрі.

Раніше повідомлялося про те, що за час пандемії COVID-19 виявили вже у понад 117 млн осіб. Україна залишається на 17 місці по захворюваності, між Індонезією і ПАР.