UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині парламентські партії проголосували за коаліційну угоду

Нова коаліція у німецькому парламенті отримає остаточне схвалення у понеділок, коли з'являться результати голосування членів партії "Зелених".

У Німеччині цієї неділі Вільна демократична партія проголосувала за схвалення коаліційної угоди з соціал-демократами та "Зеленими", повідомляє Politico.

На конференції в Берліні 92,4% делегатів ВДП проголосували за угоду, згідно з якою лідер партії Крістіан Лінднер стане міністром фінансів в уряді, який очолює Олаф Шольц із Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

"Я переконаний, що ця коаліція принесе користь цій країні. Німеччина чекає на цей новий старт", - написав Лінднер у Twitter.

Соціал-демократи затвердили коаліційну угоду у суботу. Партійна конференція схвалила документ 98,8% голосів, що дозволить Шольцу змінити Ангелу Меркель на посаді канцлера.

Коаліція, як очікується, отримає остаточне схвалення у понеділок, коли з’являться результати голосування членів партії "Зелених".

Читайте також: Маас: «Німеччина хоче покращень у відносинах з Росією, але потрібний прогрес на Донбасі»

Щойно всі три партії підтримають коаліційну угоду, новий уряд буде сформовано у вівторок підписанням документа. У середу Олаф Шольц буде приведений до присяги як наступник Меркель.

Імена дев'яти федеральних міністрів від "Зелених" та ВДП вже відомі, а ще сім будуть названі соціал-демократами у понеділок.

Ера Ангели Меркель остаточно добігає кінця. Нова коаліція у Німеччині сформована, амбітна коаліційна угода представлена. Які цілі ставлять перед собою та країною коаліціонери? Чи побачить Україна від німецького «світлофора» зелене світло на важливих для неї напрямках? Читайте про це у статті Світлани Гуцало «Світлофорна» коаліція у Німеччині: чого чекати Україні».