UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині п'яний далекобійник з України став винуватцем смертельної ДТП

В результаті аварії загинула дівчина-поліцейська.

© DPA
Українського водія вже помістили в СІЗО
Українського водія вже помістили в СІЗО
© DPA

В Німеччині в регіоні Північний Рейн - Вестфалія біля кордону з Нідерландами увечері в середу, 27 грудня, вантажівка протаранив поліцейський автомобіль.

В результаті наїзду 23-річна дівчина-поліцейська, яка знаходилася на задньому сидінні автомобіля, загинула на місці. Ще двоє патрульних отримали важкі поранення, передає DW з посиланням німецьке агентство dpa.

Наголошується, що 40-тонна вантажівка, яка петляла на автомагістралі, привернув до себе увагу ще на території Нідерландів.

Один з водіїв попередив поліцію, тому в Німеччині на вантажівку чекав патрульний автомобіль на автобані A61 поблизу міста Фирзен на смузі для екстреної зупинки. Поліцейські включили проблискові маячки й аварійну сигналізацію. Коли вантажівка майже зрівнявся з патрульним авто, його винесло на крайню праву смугу, і він на швидкості врізався в автомобіль поліції, простягнувши його 200 метрів.

Водій вантажівки, який виявився громадянином України, не постраждав. Його затримали і допитали. Як повідомили в поліції, вміст алкоголю в зразку крові водія склало понад два проміле.

А ввечері в четвер, 28 грудня, суд прийняв рішення про арешт 48-річного українського водія, повідомили німецькі правоохоронці, які займаються розслідуванням смертельної аварії. Підозрюваного вже помістили в слідчий ізолятор.

Як повідомлялося, в Голосіївському районі Києва ввечері в середу, 27 грудня, сталася ДТП зі смертельним результатом.

Позашляховик Land Rover збив на пішохідному переході чоловіка 1959 року народження. Медики констатували, що від отриманих травм потерпілий помер на місці.

За даними ЗМІ, за кермом автомобіля перебував суддя Васильківського міжрайонного суду Київської області Сергій Корнієнко.