UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині можуть різко збільшитися випадки захворювання на коронавірус через "Омікрон" – Шольц

Для стримування поширення "Омікрона" федеральний уряд Німеччини вирішив накласти більш суворі обмеження на приватне та суспільне життя.

У Німеччині можуть різко збільшитися випадки захворювання на коронавірус через "Омікрон", що викличе більш агресивну п'яту хвилю поширення інфекції, заявив канцлер Олаф Шольц під час прес-конференції, передає Die Tageszeitung.

«Це не закінчиться так швидко, як ми сподівалися. Зараз не час для великих вечірок напередодні Нового року», - сказав після конференції канцлер Олаф Шольц (СДПН), наголосивши, що новий варіант COVID-19 також здатний підірвати ефективність вакцинації.

Шольц також оголосив про запровадження додаткових обмежень, які набудуть чинності з 28 грудня. Так, приватні збори в Німеччині будуть дозволені тільки щепленим від коронавірусу людям, кількість учасників не повинна перевищувати 10 осіб.

У Німеччині закриють клуби та дискотеки, будь-які танцювальні заходи будуть заборонені. Проведення великих спортивних, культурних та інших заходів стане можливим лише за умови відсутності глядачів.

Шольц заявив, що влада усвідомлено встановила такі терміни набрання чинності, які настануть після дати святкування Різдва. За його словами, досвід показав, що Різдво та Великдень не впливають на поширення інфекції. Роком раніше у різдвяні та великодні канікули у ФРН діяв жорсткий локдаун.

Читайте також: Німеччина не вводитиме локдаун до Різдва

У Німеччині новий штам коронавірусу "Омікрон", що все активніше поширюється, може стати причиною введення обмежень, які торкнуться не тільки невакцинованих проти COVID-19, але і тих, хто пройшов повний курс вакцинації.