UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нігерії підтвердили загибель 26 осіб на річці Нігер

Човен направлявся з центрального штату Нігер в місто Вара. На півдорозі він перекинувся.

Поліція Нігерії підтвердила загибель 26 осіб, які перебували в катері, що перекинувся на річці Нігер, повідомив начальник поліції штату Нігер Адаму Усман, передає Xinhuanet.

"26 осіб вдалося врятувати, загинули також 26, зниклих безвісти - 98", - передають ЗМІ.

Напередодні на північному заході Нігерії, в річці Нігер, розколовся і затонув перевантажений катер. За уточненою інформацією, 150 людей ще вчора вважалися зниклими без вісті.

Катер вийшов з села Тунгал Майракумі і прямував на ринок в місті Бірнін-Кеббі.

Начальник поліції зазначив, що пошуки зниклих продовжуються. Ведеться розслідування. Влада не виключає, що човен перекинувся через занадто велику кількість людей, які перебували на борту.

Аварії з річковим судном - звичайне явище на водних шляхах Нігерії в основному через перенаселеності, поганої погоди і відсутності технічного обслуговування, особливо в сезон дощів.

На початку травня 30 осіб потонули в результаті перекидання перевантаженої човна в центральному штаті Нігер.

Читайте також: У Нігерії атакували в'язницю: втекли майже дві тисячі ув'язнених

У Танзанії більше 60 чоловік, фактично, згоріли заживо від вибуху бензовоза, який потрапив в аварію. Який прямував з Дар ес Салама бензовоз, який перевозив бензин і дизель, перекинувся близько 8:30 за місцевим часом в місті Морогоро, який знаходиться в двохстах кілометрах від Дар ес Салама.