UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нігерії жертвами теракту стали понад 70 людей

Відповідальність на себе поки не взяло жодне з угрупувань, проте, на думку експертів, до вибуху причетні радикальні ісламісти з терористичної організації "Боко Харам".

Число загиблих у результаті двох вибухів на столичному автовокзалі в Нігерії значно зросло. За останніми даними Agence France-Presse, померла 71 людина, поранено 124. У поліції зазначили, що всіх постраждалих доставлено до лікарень. Крім того, у результаті вибуху було пошкоджено 40 автобусів.

Подвійний теракт стався у понеділок, 14 квітня, у ранкову годину пік у столиці країни Абуджі. Відповідальність на себе поки не взяло жодне з угрупувань, проте, на думку експертів, до вибуху причетні радикальні ісламісти з терористичної організації "Боко Харам".

Президент Нігерії Гудлак Джонатан вже виступив зі зверненням, в якому різко засудив теракт і поклявся викорінити насильство з боку радикального ісламістського угрупування.

Бойовики "Боко Харам" ведуть боротьбу з нігерійською владою за незалежність північних районів країни з 2009 року. На цих територіях, переважно, населених мусульманами, ісламісти планують створити державу, засновану на законах шаріату. Напади радикального угрупування тільки за другу половину минулого тижня забрали життя понад 210 осіб. !zn