UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нідерландах на пляжі люди збирали кокаїн під приводом прогулянки на свіжому повітрі

300 упаковок кокаїну по 1 кг виявили на березі в громаді Борселен, що на крайньому південному заході Нідерландів.

Поліції довелося оточити частину узбережжя неподалік від Борсселе, куди винесло хвилею 300 упаковок з кокаїном. Місцеві жителі почали збирати наркотичний порошок, повідомляє поліція Нідерландів в соціальній мережі.

Фото: Politieteam Walcheren

У двох відвідувачів пляжу в машині поліція виявила 30 конвертів з кокаїном. Одного з них заарештували. Ще кілька людей які вирішили "подихати повітрям" оштрафували або арештували за проникнення в оточений район або відсутність документів.

Як виявилося, упаковки з кокаїном на березі лежать з 6 жовтня. Всі вони обгорнуті в крафтового папір з наклейками тварин.

За попередніми даними, кожна упаковка важить близько кілограма. Як кокаїн потрапив в море, а потім був викинутий на берег - поки невідомо.

Читайте також: В Україну в контейнері з бананами з Еквадору намагалися ввести рекордну партію кокаїну: фоторепортаж

Нагадаємо, правоохоронці США і ряду європейських країн провели масштабну спецоперацію, в результаті якої були затримані 179 передбачуваних злочинців, які продавали наркотики в Darknet, і вилучили близько півтонни заборона речовин, більш 6,5 млн доларів і зброю. Про це йдеться в прес-релізі Європейської поліції 22 вересня.

Операція пройшла під керівництвом поліції Німеччини при підтримці Нідерландів, Європолу, Євроюсту і різних урядових установ США. Загалом арешти відбулися в ряді країн, зокрема в США (121), Німеччини (42), Нідерландах (8), Великобританії (4), Австрії (3) і Швеції (1).

В результаті операції в США і Європі затримали 179 продавців, які вчинили десятки тисяч продажів незаконного товару. Також вилучили понад 6,5 млн доларів, близько 500 кг наркотиків (включаючи фентаніл, оксикодон, гідрокодон, метамфетамін, героїн, кокаїн, екстазі, МДМА та ліки, що містять речовини, що викликають залежність), і 64 одиниць вогнепальної зброї.