UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нідерландах людям, що перехворіли COVID-19, будуть вводити одну дозу вакцини

Друга тим, хто хворів не потрібна

Жителів Нідерландів, які вже хворіли на коронавірус, вакцинують однією дозою препарату. Друга не потрібна. Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр охорони здоров'я Нідерландів Уго де Йонг зазначив, що раніше тільки людям, які хворіли коронавірусом максимум півроку тому, було достатньо однієї дози вакцини.

За його словами, зараз нові дослідження показують, що імунна система також успішно працює після однієї дози вакцини, якщо людина вже перехворіла коронавірусом більше півроку тому.

Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) прийняв технічну доповідь про можливості вакцинації підлітків у віці 12-15 років від COVID-19 і виклав ключові елементи, які повинні враховуватися при рішенні про проведення такої вакцинації на рівні країн-членів ЄС.

Як наголошується в доповіді ECDC, вакцинація підлітків повинна розглядатися як частина загальної стратегії ЄС в боротьбі з пандемією коронавірусу. Виходячи з цього, вакцинація підлітків, що відносяться до категорій населення з підвищеним ризиком інфікування, повинна вважатися пріоритетом, як і щодо інших вікових груп.

Розробка та імплементація стратегії вакцинації залишається компетенцією національних урядів країн-членів, які повинні самостійно приймати рішення про порядок включення підлітків в програми вакцинації від COVID-19.

Читайте також: У країнах ЄС починають вакцинувати від кроронавірусу підлітків

Уряд Великобританії може зробити щеплення від коронавірусу обов'язковими для медпрацівників. Про це повідомив міністр Британії з питань вакцинації Надхім Захаві.

"Будь-який відповідальний уряд повинен провести дебати, обміркувати, як ми повинні захистити найбільш вразливі групи населення, переконавшись, що ті, хто доглядає за ними, вакциновані", - сказав Захаві.