UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАТО закликають Грузію пришвидшити підготовку до вступу в Альнс

"Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить проведення виборів наступного місяця відповідно до найвищих міжнародних стандартів". 

Энс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, закликав Грузію зробити все можливе, аби пришвидшити підготовку до члентсва. Про це він сказав під час зустрічі з прем’єром Грузії Гіоргі Гахарією в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Грузія, за словами Столтенберга, є один з найважливіших партнерів НАТО, який сприяє безпеці в багатьох відношеннях. Зокрема, мова йде про участь в навчальній місії НАТО в Афганістані.

"Ми всі можемо пишатися тим, що робимо разом, і ви можете пишатися своїм внеском у нашу загальну безпеку та внеском у наші місії та операції", - сказав він.

На початку 2020 було досягнуто домовленості про зміцнення партнерства. В НАТО зазначають, що прогрес Грузії у введенні реформ, модернізації збройних сил і зміцненні демократії є відчутним.

"І я закликаю вас продовжувати повною мірою використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І готуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить проведення виборів наступного місяця відповідно до найвищих міжнародних стандартів. Це важливо і для Грузії, і для НАТО", - сказав Столтенберг.

Читайте також: Україна і Грузія засудили в ООН агресію Росії

Зазначимо, що досі НАТО не здійснювало заклики до Грузії в таких формулюваннях. Альянс визнає прагнення країни до членства. Те ж у випадку з Україною.