UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАТО обіцяють відповісти контрударом у разі ракетних загроз Європі з боку КНДР

В Альянсі визнають факт перебування країн Європи у зоні досяжності північнокорейських ракет.

Країни Північноатлантичного альянсу знаходяться в зоні досяжності ракет Північної Кореї, повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю японському виданню "Іоміурі".

"Ми визнаємо, що Європа також знаходиться в межах досяжності ракет. Країни НАТО також знаходяться під загрозою... У НАТО є можливості і рішучість нанести контрудар", - підкреслив він.

За словами генсека НАТО, Альянс підтримує санкції проти КНДР. Він також наголосив на важливості переговорів, на думку Столтенберга, Північну Корею необхідно посадити за стіл переговорів.

Як повідомлялося раніше, Міністр оборони Японії Іцунорі Онодера звернувся до США та Південної Кореї із закликом вжити спільні заходи у відповідь на загрози критичного рівня з боку Північної Кореї.

У п'ятницю, 27 жовтня, США ввели санкції проти трьох північнокорейських компаній і семи осіб, серед яких є військові та члени уряду КНДР. Санкції проти північнокорейського режиму вводяться у відповідь на тривале і серйозне порушення режимом прав людини.

Раніше, 11 вересня, Рада безпеки ООН одноголосно підтримала резолюцію про посилення санкцій проти Північної Кореї у відповідь на ядерні випробування, проведені КНДР 3 вересня.

Проте вже вранці 15 вересня КНДР здійснила черговий ракетний запуск.

Детальніше про ядерні проблеми на Корейському півострові читайте у статті Віктора Константинова "Корейський ребус" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".