UA / RU
Підтримати ZN.ua

У нас втрат немає — в Російському добровольчому корпусі спростували заяви МО Росії

Раніше Ігор Конашенков стверджував, що "диверсанти" ліквідовані.

«Російський добровольчий корпус» не зазнав жодних втрат під час своєї операції у Бєлгородській області. Про це йдеться у повідомленні «РДК» в їх Telegram-каналі.

Заяви російських пропагандистів про нібито ліквідацію диверсійних груп в організації назвали фейковими.

«Ми не знаємо, які колони техніки знищив у своїх зведеннях Конашенков, але у «Російського Добровольчого Корпусу» втрат немає», — йдеться у повідомленні підрозділу.

У «РДК» наголосили, що нібито «вбиті диверсанти» на оприлюднених провладними ЗМІ відео не є членами їх організації, адже мають геть іншу форму та тип камуфляжу, ніж ті, що носять бійці їхнього Корпусу.

У свою чергу, легіон «Свобода Росії» заявив про знищення російської мотострілецької роти та кількох одиниць їхньої техніки.

Раніше у зведенні Міноборони РФ Ігорь Конашенков розповів, що війська країни-агресора нібито знищили «українські формування», які зайшли на територію Бєлгородської області.

За його словами, втрати диверсантів становлять понад 70 осіб, чотири бойові броньовані машини та п'ять пікапів.

22 травня Легіон «Свобода Росії» та учасники «Російського добровольчого корпусу», які воюють на боці України, провели операцію на території Бєлгородськой області, аби створити там «смугу безпеки» для захисту мирних українців.