UA / RU
Підтримати ZN.ua

У нас найпотужніша армія у світовій історії: Байден оцінив сили США в порівнянні з Росією і Китаєм

Також він зазначив, що США не хочуть холодної війни з Китаєм, але готові захищати Тайвань.

Президент США Джо Байден вважає, що американцям не варто хвилюватися з приводу потужності Росії і Китаю. Їх збройні сили не перевищують армію США, повідомляє CNN.

"Китай, Росія і весь інший світ знають, що у нас найпотужніша армія у світовій історії. Не турбуйтеся про те, що вони будуть більш потужними", - заявив Байден.

Однак він зазначив, що турбуватися варто про те, чи будуть ці країни займатися діяльністю, яка "поставить їх у становище, в якому вони можуть зробити серйозну помилку".

Байден підкреслив, що не хоче холодної війни з Китаєм.

"Я вів переговори і провів з Сі Цзіньпіном більше часу, ніж будь-який інший світовий лідер. Ось чому ви чуєте, як люди кажуть, що Байден хоче почати нову холодну війну з Китаєм. Я не хочу холодної війни з Китаєм. Я хочу, щоб Китай зрозумів, що ми не збираємося відступати і міняти будь-які наші погляди ", - заявив американський лідер.

При цьому він підтвердив, що, якщо Тайвань піддасться нападу з боку Китаю, США сповнені рішучості встати на його захист.

"Так, у нас є зобов'язання зробити це", - заявив Байден.

Читайте також: Байден заявив, що зниження цін на газ не буде до початку 2022 року

Президент Росії Путін в черговий раз висловив побоювання, щодо можливого вступу України до складу НАТО. На цю загрозу, що насувається беззмінний господар Кремля поскаржився на засіданні дискусійного клубу "Валдай".