UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС Польщі заявили про можливість російської агресії

Росія здатна на ведення агресивної політики щодо сусідніх із нею суверенних держав, вважає голова МЗС Вітольд Ващиковський.

Загроза російської агресії щодо Польщі досить велика, вважає голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Ми зараз дивимося на схід зі зростаючим занепокоєнням, що Росія може знову стати на шлях агресії і будівництва нової імперії, а ми знову можемо стати її жертвою", - зазначив Ващиковський під час свого виступу в Ірландії.

Голова МЗС нагадав про російську агресію в Грузії у 2008 році і в Україні у 2014 році.

"Ці події свідчать про те, що Росія готова застосувати військову силу проти сусідніх із нею суверенних держав", - додав політик.

На думку чиновника, у Росії є бажання бити по цілям далеким від власних кордонів. В якості прикладу він навів кібератаки російських хакерів під час президентських виборів в США.

Польща налаштована по відношенню до Росії неоднозначно вороже, підкреслив Ващиковський.

"Польща хоче стабільної і передбачуваної Росії, яка діє у відповідності з міжнародним правом", - підкреслив очікування Польщі міністр.

Нагадаємо, раніше Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич повідомив про підготовку бригад військ територіальної оборони Польщі для захисту від російської агресії. Раніше голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський назвав політичним жестом розміщення російських ракетних комплексів "Іскандер-М" біля кордонів Литви і Польщі.