UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві заарештували чоловіка за надпис «Ні війні» на снігу

Чоловіку також виписали штраф.

На мешканця Москви склали протокол за «дискредитацію російської армії» через надпис «Ні війні», який він залишив на снігу. Попри наявну інвалідність чоловіка також взяли під арешт на 10 діб.

Як пишуть російські ЗМІ, москвич Дмитро Федоров приїхав на ковзанку в місцевому парку Горького, щоб покататися на ковзанах. Чоловік пальцем написав фразу «Ні війні» на засніженому турнікеті. Уже на виході з парку на чоловіка чекали силовики, які склали на нього протоколи за дискредитацію армії та непокору поліції.

Читайте також: Не повідомила ФСБ про переписку: на 25-річну кримську татарку росіяни відкрили справу

У суді Федоров наполягав, що послухався поліцейських і добровільно поїхав із ними у відділок. Він зазначив, що має статус інваліда 3 групи - незважаючи на це, суд оштрафував його і заарештував на 10 діб.

Нагадаємо, російську пенсіонерку суд оштрафував на 400 тисяч рублів (близько 163 тисячі гривень – ред.) за слова про те, що Керченський міст є «законною військовою ціллю».

Також інша росіянка прийшла до посольства Ізраїлю у Москві з плакатом проти тероризму, але її затримали за дискредитацію армії РФ.