UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві вранці поліція затримала учасницю Pussy Riot і ще 17 протестувальників - ЗМІ

Поліція затримала учасників акції, які продовжили народних схід у підтримку Олексія Навального на Манежній площі.

Загалом поліція затримала 18 осіб, які продовжили акцію протесту на підтримку Олексія Навального в "ялинковій кулі" в Москві, повідомляє "ОВД Инфо".

Загалом поліція затримала 18 осіб. Дев'ять з них, як уточнює портал, перебувають в автозаку біля відділу поліції Лужники. Серед них - учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна, творець проекту KermlinRussia Арсеній Бобровський і журналіст Руслан Левієв.

У другому автозаку, який так само знаходиться біля відділу поліції Лужники знаходяться ще дев'ять осіб, серед яких журналіст Марія Баронова, Герман Півнів, Юліан Шилінг, Дмитро Сербін, Поліна Немирівська, Сергій Крашевич, Микола Касьян, Галина Борзунова і Ніна Воскресенська.

Схід у підтримку Олексія Навального продовжився в "ялинковому кулі" на Манежній площі вночі 30 грудня після того, поліція розігнала учасників несанкціонованої акції в підтримку Навального.

Напередодні ввечері число затриманих на акції в підтримку братів Навальних на Манежній площі склало не менше 245 осіб. За оцінками МВС РФ, всього на акцію в підтримки опозиціонера і його брата ввечері зібралося близько 1,5 тисячі людей.

Читайте також: Опозиція по-російськи: Навальний солідарний з Путіним і "не повернув би" Крим Україні

Раніше районний суд засудив Олексія Навального до умовного терміну за звинуваченням у шахрайстві та відмиванні грошей. Олексій залишився під домашнім арештом до вступу вироку в законну силу. Його брат Олег отримав три з половиною роки колонії загального режиму.

Олексій Навальний всупереч домашнього арешту на метро дістався на Манежну площу, де був затриманий серед інших співробітниками поліції Москви.