UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві визнали, що нові санкції США негативно позначаться на російських високотехнологічних галузях

Для МЗС Росії "серйозність цих заходів для абсолютно очевидна": "Все це б'є по нашим високотехнологічним підприємствам та галузям".

У Москві визнають, що низка нових обмежувальних заходів США негативно позначиться на російських високотехнологічних підприємствах і галузях. Як заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков, введені США санкції вже не "косметичні", а останні кроки Вашингтона на російському напрямку є "тривожними".

"Серйозність цих заходів для нас абсолютно очевидна. Особливо у сфері обмеження співробітництва з високих технологій, постачання виробів подвійного призначення зі США до Росії, питань, пов'язаних із запуском космічних апаратів - американського виробництва або що містять певну частку американських компонентів. Все це б'є по нашим високотехнологічним підприємствам та галузям", - сказав він в онлайн-інтерв'ю сайту "Газета.ру".

Читайте: США ввели обмеження на експорт продукції військового призначення до Росії

"Це відродження створеної ще у 1949 році системи КоКом, коли країни Заходу, по суті справи, опустили "залізну завісу" на постачання високотехнологічної продукції до СРСР та інших країн. Зараз, в 2014 році, те ж саме США намагаються зробити", - зазначив Рябков.

У той же час дипломат заявив: "Я не вважаю ці кроки косметичними. Ми бачимо посилення санкційної політики США на російському напрямку. Це тривожно. Ми не драматизуємо, не хочемо зараз представляти справу так, що світ перевернувся". !zn

Читайте також:

Сенатори США розробляють нові жорсткі дипломатичні та економічні санкції проти Росії

Євросоюз ввів санкції проти ще 15 представників російського керівництва

США ввели обмеження на експорт продукції військового призначення до Росії