UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві суд заочно засудив до чотирьох років росіянина за участь у "Азові"

Романа Желєзнова визнали винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті).

Бабушкінський суд Москви заочно засудив до чотирьох років суворого режиму росіянина Романа Желєзнова за участь у бойових діях у складі українського полку "Азов".

Суд постановив визнати його винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або військових діях) і призначити йому покарання у вигляді чотирьох років виправної колонії суворого режиму, передає "Інтерфакс".

Наголошується, що вирок набув чинності сьогодні, 29 березня.

Прес-служба Слідчого комітету РФ повідомляла про відкриття кримінальної справи проти Желєзнова на початку жовтня 2017 року. За даними СК, раніше він був судимий за крадіжку і хуліганство, а в липні 2014 року приїхав в Україну й воював у складі "Азова".

Як зазначено у вироку суду, Желєзнов воював в районі села Широкине і під Маріуполем. В Україну він потрапив нібито через Європу за допомогою зв'язків в організації "Соціал-національна асамблея", яка входить у "Правий сектор", і з командирами "Азова".

За даними інформагентства, зараз Желєзнов знаходиться в Києві і продовжує працювати в штабі "Азова". У Генпрокуратурі Росії заявили про те, що "компетентними органами України у видачі Російській Федерації зловмисника було відмовлено".