UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві ОМОН розігнав лекцію про Майдан

Близько 25 осіб звинуватили у скоєнні "злочину" і відвезли на автозаках в поліцію.

У Москві ОМОН затримав близько 25 осіб на лекції про Майдан, організованої "Вільної школою опору" під назвою "Майдан - організація простору свободи. Досвід протистояння".

Згідно з інформацією з сайту проекту "ОВД-инфо", що займається допомогою активістам, переслідуваним за політичними мотивами, затриманих посадили в два автозаки і повезли в ОВС "Даниловський" для написання пояснювальної.

Учасники лекції повідомили імена деяких затриманих: Павло Ладышев, Сергій Успенський, Сава Карпов, Вікторія Малясова, Олег Богданов, Радик Вильднов та інші.

Москва, 2 грудня, лекцію про Майдані розігнав ОМОН
@radikvildanov Twitter

За словами Богданова, на лекцію прийшли співробітники поліції в штатському. Спочатку вони спокійно слухали лекцію, однак потім приїхав ОМОН.

З відео випливає, що ОМОН нібито приїхав за викликом людей, від яких надійшло повідомлення про вчинення "злочину". Ніяких роз'яснень про характер "злочину" поліцейський не надав.

На відео також видно, що перед входом на лекцію учасники прокремлівського "Національно-визвольного руху" влаштували акцію проти неї, хвалячи Путіна. Портал "Грані.ру" додає, що московські націоналісти звинувачували зацікавлених в питаннях Майдану в гомосексуалізмі і приналежності до "Правого сектору".

21 листопада в Москві пройшла хода на честь річниці Евромайдана, п'ятьох учасників затримали.