UA / RU
Підтримати ZN.ua

"У момент горя американський народ поряд": Байден пообіцяв Ізраїлю допомогу для звільнення заручників

Для цього американські фахівці обмінюються з ізраїльськими розвідданими та проводять для них консультації. 

Президент США Джо Байден заявив, що в Ізраїлі під час нападу палестинських терористів ХАМАС загинули 11 американців, багато з яких знайшли для себе у цій країні "другий дім". Також громадяни США є серед зниклих безвісти, додав він. 

Байден запевнив, що Вашингтон перебуває на постійному зв'язку з Єрусалимом, намагаючись встановити їх місцеперебування. 

"Хоча ми все ще працюємо над підтвердженням цього, ми вважаємо цілком ймовірним, що серед тих, кого тримає ХАМАС, можуть бути американські громадяни", – заявив Байден.

Він доручив своїй команді працювати разом з ізраїльською в усіх аспектах кризи, яка стосується заручників. Йдеться і про обмін розвідданими, і про спрямування експертів США для консультування ізраїльських колег. 

"У цей момент горя американський народ стоїть пліч-о-пліч з ізраїльтянами... Ми продовжимо демонструвати світові, що американський народ непохитний у своїй рішучості протистояти тероризму у всіх формах", – заявив Байден.

Читайте також: Російські хакери об’єдналися з ХАМАС і атакують ізраїльські сайти – Bloomberg

Нагадаємо, учора бойовики ХАМАС пригрозилися страчувати заручників, яких вони взяли в полон на території Ізраїлю, якщо ЦАХАЛ продовжить атакувати Сектор Гази без попередження. Терористи заявили, що процес вбивства транслюватимуть на відео. 

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".