UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Молдові застрелили сина колишнього посла

Вбивця тричі вистрілив у 30-річного Теодора Церану.

У Молдові застрелили Теодора Церану, сина відомого політолога, колишнього посла країни в Російській Федерації, депутата першого парламенту Анатолія Церану. Про це повідомив журналістам у суботу, 30 червня, начальник Генерального Інспекторату поліції Олександр Пинзарь, передає інформагентство "Інтерфакс".

"Минулої ночі сталися постріли в одній з квартир у будинку на вулиці Василя Лупу в Кишиневі. Сусіди викликали поліцію. Поліцейські встановили, що в квартирі сталася сварка між двома молодими людьми. Внаслідок сварки один з них, 32-річний господар квартири тричі вистрілив у 30-річного гостя. Він загинув на місці. Ним виявився Теодор Церану, син відомого політолога, колишнього депутата і дипломата Анатолія Церану",- повідомив Пинзарь.

Він зазначив, що стрілка затримали на 72 години. Проводиться слідство, прокурори звернулися до суду з вимогою про попередній арешт на 30 діб. Під час обшуку в квартирі підозрюваного виявлено чотири види зброї і кілька боєприпасів.

За словами Пинзаря, сина політолога вбили з пістолета CZ P-10C, калібру 9x19 мм, який був знайдений на підлозі у квартирі. Крім цього, правоохоронці також виявили пістолет Glock 19, зброю CZ-858 і пістолет Макарова. Відзначається, що господар квартири володів зброєю на законних підставах, вона була зареєстрована на його ім'я. У Молдові дозволена торгівля та володіння вогнепальною зброєю.

Раніше повідомлялося, що в Таллессі, штат Алабама, чоловік розстріляв з вогнепальної зброї двох жінок, після чого звів рахунки з життям прямо на місці злочину. Перед тим як вчинити вбивство, злочинець на авто протаранив іншу автівку. Причиною розстрілу назвали побутовий конфлікт. У поліції заявили, що інцидент жодним чином не пов'язаний з тероризмом.