UA / RU
Підтримати ZN.ua

У центрі Мюнхена відбулася стрілянина. Правоохоронці поранили людину з «вогнепалом»

Стрілянина відбулася в річницю розстрілу ізраїльських спортсменів під час Олімпіади 1972 року.

У центрі німецького Мюнхена поблизу Центру документації історії націонал-соціалізму та генконсульства Ізраїля пролунали постріли, пише суспільний мовник Tagesschau. Тоді як німецькі правоохоронці у повідомленнях про стрілянину згадують лише Центр документації.

Поліція Мюнхена повідомила, що в районах Бріннерштрассе та Кароліненплац перекрили рух через проведення там масштабної операції. Зокрема, за даними видання Focus, поліція перебуває на місці разом з групою спецпризначення зі снайперами та мобільно-оперативною групою. Також використовується гелікоптер. Крім того, повідомлялося, що туди прямують багато екстрених служб.

Згодом у поліції уточнили, що в районі Кароліненплац правоохоронці відкрили  вогонь по підозрілій особі. Її було вражено. І зараз немає жодних доказів причетності до операції інших підозрілих осіб. Зокрема, правоохоронці побачили особу, яка мала при собі вогнепальну зброю. Проти неї застосували табельну зброю, внаслідок чого людина отримала поранення. Інформації про інших постраждалих наразі немає. 

Інцидент стався у річницю теракту 1972 року. Тоді під час Олімпіади розстріляли 11 ізраїльських спортсменів. Всі вони, на жаль, загинули.

У мережі публікують кілька відео з місця стрілянини.

Нагадаємо, в червні Французька поліція затримала хлопця, який хотів організувати терористичний акт під час літньої Олімпіади-2024 у Парижі. Затриманим виявився 19-річний голова злочинного осередку, який планував вчинити агресію за національною ознакою, зокрема стосовно євреїв.