UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони РФ визнали застосування гіперзвукових ракет в Україні

Шойгу заявив, що ракети "Кинжал" застосовували тричі.

На початку серпня росіяни завдали по військових об'єктах у Вінницькій області ударів гіперзвуковими ракетами повітряного базування Х-47М "Кинжал". Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу підтвердив застосування гіперзвукових ракет "Кинжалів" для завдання ударів по "особливо важливих цілях" в Україні.

Шойгу повідомив, що ракети, аналогів яким немає у світі, застосовувалися тричі.

"Вона застосовувалася у нас під час спеціальної військової операції тричі. І тричі показала свої блискучі характеристики. Характеристики, яких не має жодна подібна ракета у світі", - сказав він у неділю в ефірі телеканалу "Росія-1", передає "Анадолу".

Шойгу додав, що ракета здатна змінювати траєкторію польоту як у вертикальних, так і горизонтальних площинах і розвиває швидкість до понад 10 махів.

Читайте також: Російські суперракети "Кинджал" буде складно запустити в серійне виробництво – експерт

Раніше військовий експерт Петро Черник зазначив, що Росія береже високоточні ракети, у тому числі "Кинжал", для завдання ударів по центрах прийняття рішень у Києві та військово-цивільних адміністраціях обласного значення. Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що ППО не може виявити та збити високоточні ракети "Кинжал".