UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони РФ підтвердили смерть генерала Асапова, який воював в ОРДЛО

Генерал Асапов був убитий під час боїв за сірійське місто Дейр ез-Зор.

Генерал-лейтенант Збройних сил Росії Валерій Асапов був убитий під час мінометного обстрілу командного пункту армії сирійського президента Башара Асада, повідомили в Міністерстві оборони РФ.

Згідно з офіційними даними, Асапов "надавав допомогу сирійським командирам в операції зі звільнення міста", що знаходиться під частковим контролем терористичного угруповання "Ісламська держава".

Раніше про ліквідацію Асапова повідомила радіостанція "Говорит Москва" з посиланням на джерела в штабі 5-ї армії, заступником командувача якої був генерал. За словами співрозмовника видання, разом з Асаповим під час обстрілу було вбито ще два російських полковники.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, у березні 2016 року генерал-майор Валерій Асапов очолював комісію Центру територіальних військ, спрямованих з Росії до ОРДЛО, щоб з'ясувати обставини розкриття реальних імен, звань і посад кадрових російських офіцерів, які здійснюють командування окупаційними військами в Донбасі.

Асапов командував 68 армейскийм корпусом ЗС РФ з початку 2014 по липень 2015, потім обійняв посаду заступника командувача 5-ї Червонопрапорної армії Східного військового округу Росії.

За даними центру "Миротворець", Асапов під ім'ям Примакова Валерія Григоровича командував "1-м армійським корпусом" терористичного угруповання "ДНР".