UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Естонії прогнозують низьку якість нових російських мобілізованих

Наразі немає офіційного підтвердження про другу хвилю мобілізації та закриття кордонів Росії.

Речник Міноборони Естонії Тааві Лаасік заявив, що у разі нової хвилі мобілізації у Російській Федерації, призовники будуть мати ще гіршу підготовку, аніж резервісти, які потрапили до першої хвилі мобілізації. Про це повідомляє ERR.

Речник сказав, що наразі немає офіційного підтвердження про другу хвилю мобілізації та закриття кордонів Росії.

"Однак, можливість цього завжди залишається і її не можна виключати. Другу хвилю мобілізації можна було б організувати, але можна припустити, що її якість буде ще нижчою, ніж у випадку з першою. У той же час важливо мати на увазі, що в Росії постійно проходила прихована мобілізація - було сказано, що мету мобілізації виконано, але відповідні заходи тривали", - зазначив він.

Лаасік пояснив, що друга хвиля мобілізації не вплине на Естонію, оскільки будь-яка мобілізація, як і раніше, пов'язана з агресією Росії в Україні, і увага агресора прикута до дій там.

"Звичайно, багато залежить від того, де буде зібрано потенційних мобілізованих і чим вони займатимуться. Якщо мобілізовані пройдуть місяць-другий навчання, а потім нікуди не будуть перекинуті, то в цілому на нас це не вплине", - підкреслив речник естонського Міноборони.

Лаасік нагадав, що наразі серйозних змін у діях російських підрозділів за кордоном Естонії не спостерігається.

"Підготовка мобілізованих військ проводиться у різних військових частинах, це було і в Пскові. Почата Росією повномасштабна війна в Україні справила значний негативний вплив на Західний військовий округ Росії та армію країни в цілому – як за особовим складом, так і за технікою. Проте треба мати на увазі, що Росія, як і раніше, має достатній військовий потенціал, щоб загрожувати безпеці регіону", - додав він.

Читайте також: WP: Путін не знає, що робити з війною проти України в 2023 році

Нагадаємо, раніше керівник української військової розвідки Кирило Буданов заявляв, що бойові дії в Україні наразі зайшли в глухий кут, оскільки ні Україна, ні Росія не можуть досягти значних успіхів.