UA / RU
Підтримати ZN.ua

У мережу потрапили звірства вагнеревців у Сирії

Звірства російських найманців шокують. Відео може зашкодити вашій психіці, оскільки містять сцени насильства.

Одне з пропагандистських видань опублікувало відео, на якому, стверджують, що найманці російської приватної військової компанії "Вагнер" влаштували жорстоку розправу над дезертиром з урядової армії президента Сирії Башара Асада, повідомляє РосСМИ.

На ролику чоловіки в масках б'ють лежачого на землі чоловіка арабської зовнішності. Незабаром йому починають рубати кисті саперною лопатою і відрізають голову.

Після цього тіло підвішують за ноги – і підпалюють. Відбувалося криваве дійство під крики "Ріж, давай сильніше! Давай, прямо хребці ламай! Лопаткою давай!" і "жарти" про "смажені реберця" і "шашлик".

За даними Jesr Press, вбитий є Мохаммед Таха Ісмаїл Аль-Абдулла, відомий також як Хаммаді Таха Аль-Бута. Він дезертирував з армії Асада в 2017 році, проте був спійманий і страчений. У виданні визначають місце страти як родовище Шаир в сирійській провінції Хомс.

Журналісти РосСМІ завантажили фото одного з учасників розправи, не прикрив обличчя, через сервіс FindClone, який дозволяє по зображенню знаходити фото людини в соціальній мережі ВКонтакте. Першими посиланнями програма видала зображення одного і того ж чоловіка на сторінках декількох користувачів.

Незважаючи на те, що фотографії не були підписані, а з деяких сторінок були видалені, за допомогою нескладного аналізу журналісти встановили передбачувані ім'я, прізвище і дату народження. Така людина знайшлася серед відомих виданню документально підтверджених найманців "групи Вагнера".

Відео жорстокої розправи містить нецензурну лайку і сцени насильства.

Як повідомлялося раніше, за останні півтора місяці в рамках широкої кампанії, яку проводить Кремль з метою відновлення свого впливу на Близькому Сході та в Африці, було направлено групи російських бійців чисельністю близько 200 чоловік. Бійці ПВК "Групи Вагнера" воюють на стороні Лівійської національної армії Халіфи Хафтара.