UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мексиці стався третій за місяць потужний землетрус

Рятувальники тимчасово призупинили ліквідацію наслідків попередніх землетрусів.

Землетрус магнітудою 6,2 стався 23 вересня в мексиканському штаті Оахака. Чотири дні тому в результаті сильного землетрусу в країні загинули майже 300 осіб.

Як передає BBC, за даними американської Геологічної служби, епіцентр землетрусу знаходився в 19 км на південь від міста Матіас-Ромеро.

Поки повідомлень про потерпілих в результаті підземних поштовхів немає. У той же час в соцмережах місцеві жителі публікують фотографії зруйнованих будівель.

Рятувальні роботи, що почалися після попередніх руйнівних землетрусів, були тимчасово припинені.

Це третій землетрус у Мексиці за місяць. У результаті підземних поштовхів на південно-сході країни магнітудою 8,1 в ніч на 7 вересня загинули понад 100 осіб.

А 19 вересня в Мексиці стався ще один потужний землетрус магнітудою 7,1, яке співпало з річницею руйнівного землетрусу 1985 року.

В результаті природного катаклізму загинуло майже 300 осіб. У багатьох штатах в центральній честі Мексики є серйозні руйнування.

за Причиною настільки частих сильних землетрусів в Мексиці називають географічне положення країни.

Країна знаходиться в підковоподібної зоні високої сейсмічної активності, відомої як Тихоокеанський вогненний пояс або Тихоокеанське кільце, що простягнулася по периметру Тихого океану вздовж східного узбережжя Азії і західного узбережжя обох Америк.

Нагадаємо, що 19 вересня в Мексиці стався землетрус магнітудою 7,1.

В Геологічній службі США повідомили, що епіцентр землетрусу знаходився в 123 кілометрах на південний схід від столиці країни Мехіко.

Це стихійне лихо сталося рівно 32 роки після самого руйнівного землетрусу в Мексиці, що стався 19 вересня 1985 року і призвело до загибелі 10 тисяч чоловік.