UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Марселі планується відкриття "представництва "ДНР", МЗС Франції звернулося до прокурора

Французька влада все ще зберігає відданість територіальній цілісності України.

Міністерство Європи та закордонних справ Франції звернулося до прокурора країни у зв'язку з відкриттям так званого "представництва ДНР" в Марселі 25 вересня.

Заступник прес-секретаря французького МЗС 21 вересня під час брифінгу повідомив, що так званий "Представницький центр у Франції Донецької Народної Республіки" був зареєстрований як громадське об'єднання відповідно до закону 1901 року, що не потребує попереднього дозволу, передає офіційний сайт посольства Франції в Україні.

"Французька влада офіційно не визнає цього об'єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може знайти пов'язаних з ним привілеїв та імунітетів", - зазначив представник французького зовнішньополітичного відомства.

У міністерстві підкреслили, що Франція зберігає відданість територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і повного відновлення її державного суверенітету.

"Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей, з якими ми не маємо відносин. Враховуючи, що мета об'єднання незаконна, Міністерство Європи та закордонних справ направило відповідну інформацію прокурору Республіки", - повідомив французький чиновник.

Нагадаємо, що в червні французький політик з департаменту Буш-дю-Рон Юбер Файяр написав у своєму профілі у Facebook, що він працює "почесним консулом Донецької народної республіки". При цьому депутат виставив кілька фотографій, де він з іншими французькими регіональними депутатами зустрічається з екс-генпрокурором анексованого Криму, депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською.

Крім того, раніше Файяр відвідував окупований Донбас, в'їжджаючи через Москву, що є порушенням українського законодавства.

Наголошується, що статус почесного консула може надати лише Міністерство закордонних справ країни, а французьке МЗС не надавав таких повноважень Файяру.