UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Малайзії двох підлітків звинувачують у підпалі школи і вбивстві 23 осіб

Хлопці посварилися з учнями школи і вирішили таким чином помститися.

В Малайзії у четвер суд пред'явив звинувачення у вбивстві двом підліткам, визнавши їх причетними до навмисного підпалу школи-інтернату в Куала-Лумпурі, в результаті якого загинули 23 людини - 21 учень та двоє вчителів, передає Reutets.

Підозрюваними у справі значилися ще п'ятеро підлітків у віці від 12 до 18 років, але одного з них відпустили "за браком доказів". Як повідомляє поліція, підозрювані не були учнями школи, але проживають по сусідству. Вони скоїли підпал будівлі через те, що сильно посварилися з учнями навчального закладу.

За законами Малайзії, за такий злочин загрожує смертна кара через повішення. Однак щодо обвинувачених у даному випадку ця міра застосовуватися не буде так як вони не досягли повноліття.

Видання зазначає, що обвинуваченим може загрожувати тюремне ув'язнення, тілесне покарання, грошові штрафи та утримання в спеціалізованому навчальному закладі для злочинців.

Наступне слухання з цієї справи відбудеться 28 листопада.

Як повідомляється, 14 вересня в школі-інтернаті в Куала-Лумпурі сталася пожежа. Полум'я спалахнуло вранці, коли учні спали в своїх кімнатах на верхньому поверсі будівлі, багато з вікон були замкнені металевими гратами. Представники екстрених служб Куала-Лумпура практично одразу ж висунули версію про умисний підпал.