UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Лондоні судять шістьох паліїв, які діяли за завданням угруповання "Вагнер"

Слідство з'ясовує зв'язок підсудних із російськими найманцями

Шестеро чоловіків постали перед судом у Лондоні за звинуваченням у причетності до масштабної пожежі, яка сталася кілька місяців тому на об'єкті компанії, пов'язаної з Україною. Відомо, що пожежа сталася у столиці Великої Британії, і для її гасіння знадобилося 60 пожежників.

Про це повідомляє DELFY.

Читайте також: Бригада НГУ "Хартія" на Харківському напрямку взяла в полон бійця ПВК "Вагнер", який брав участь у заколоті Прігожина

19-річний Угніус Ашмена, 22-річний Джейкім Роуз, 20-річний Ділан Ерл, 22-річний Джейк Рівз, 22-річний Нії Менса та 61-річний Пол Інгліш звинувачуються в підпалі промислової будівлі в Лейтоні, що у Східному Лондоні. Видання зазначає, що серед паліїв були литовці.

Після здійснення всіх слідчих дій та вивчення суті справи підсудним пред'явлено звинувачення у підпалі за обтяжливих обставин відповідно до Закону про національну безпеку. Їх звинувачують у тероризмі.

Інформація про об'єкт не розголошується, але в судових документах йдеться про те, що підсудні діяли від імені та за завданням російської групи найманців "Вагнер".

Суд продовжиться 25 жовтня.

Читайте також: Четверо чоловіків готували теракти у Києві та Львові: їх справи буде розглядати суд

Нагадаємо, 2023 року Велика Британія визнала російську приватну військову компанію «Вагнер» терористичною організацією. У британському парламенті було ухвалено відповідний указ.

«Цей указ набирає чинності негайно і зробить належність до групи "Вагнер" або її активну підтримку у Великій Британії кримінальним злочином з потенційним ув'язненням строком до 14 років, який може бути призначений одночасно зі штрафом або замість нього. Група «Вагнер» тепер додана до списку заборонених організацій у Великій Британії поряд із 78 іншими організаціями», - йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ Великої Британії.