UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Лондоні горіла знаменита історична будівля Сомерсет-Хаус

Вогонь гасили 25 пожежних машин.

У суботу, 17 серпня, близько 125 пожежників ліквідували пожежу на даху лондонського  Сомерсет-Хаус. Як повідомляє Reuters, вогонь охопив частину будівлі, у якій розташовані офіси, тому основні колекції мистецтва, які розміщено у історичній будівлі, зокрема роботи Мане, Ван Гога та Сезанна, залишилися неушкодженими.

Пожежна бригада Лондона  повідомила, що для гасіння пожежі було задіяно 25 пожежних машин. У поліції зазначили, що повідомлень про постраждалих немає. Наразі триває вивчення обставин займання та з'ясування причин.

Сомерсет-Хаус, який був побудований у 1547 році, розташований на місці, звідки відкривається вид на річку Темзу. Це колишній королівський палац і величний дім, а зараз –  центр мистецтва, культури та розваг.

Оригінальна будівля була знесена в 1775 році, а потім відбудована.

Вона була резиденцією принцеси Єлизавети до того, як вона була коронована у 1558 році,  штаб-квартирою парламентської армії з 1642 року під час Громадянської війни в Англії, а також колишнім домом Адміралтейства та Державної податкової служби.

Велика лондонська пожежа 1666 року знищила більшу частину лондонського Сіті, але зупинилася недалеко від Сомерсет-Хаусу.

15 квітня 2019 року у  центрі Парижа зайнявся Собор Паризької Богоматері - одна з головних релігійних святинь та історичних пам'яток Франції.