UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Лаврова закликали США піти з Сирії та передати територію режиму Асада

Захарова вважає, що "Асад вміє піклуватися про своїх громадян".

Речник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила про те, що Москва закликає Сполучені Штати вивести свої війська з Сирії та передати територію, яку вони контролюють, під управління уряду президента близькосхідної країни Башара Асада.

"Ми закликаємо Вашингтон негайно вивести свої війська з зони навколо Ет-Танфа і передати контроль за цією територією уряду Сирії", - сказала Захарова під час брифінгу в МЗС РФ, який транслювався в Periscope російського зовнішньополітичного відомства.

Уряд Сирії, продовжила Захарова, "зміг б подбати про своїх громадян".

"У них це виходить. Ми це бачимо", - додала речник МЗС РФ не наголосивши, що урядові війська неодноразово застосовували хімічну зброю проти населення Сирії, а Росія завжди блокувала резолюції в Радбезі ООН щодо розслідування застосування режимом Асада заборонених хімікатів проти сирійців.

Читайте також: США направили до Сирії додаткові війська для упіймання ватажків ІДІЛ — спостерігачі

19 грудня Білий дім і Пентагон повідомили про виведення американських військ з Сирії у зв'язку з переходом до "нової стадії" військової операції проти угруповання "Ісламська держава". Після цього 16 січня у сирійському Манбіджі прогримів вибух. Метою бойовиків ІДІЛ були американські солдати у складі патруля міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами, в результаті атаки загинули 15 осіб, у тому числі двоє військовослужбовців ЗС США.