UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Латвії почалися військові навчання НАТО

В ході маневрів Summer Shield XIII відпрацюють проведення бойових операцій на рівні батальйонів і бригад.

У неділю, 17 квітня, в Латвії почалися щорічні військові навчання НАТО Summer Shield XIII, які триватимуть до 29 квітня. В даних навчаннях на полігоні в Адажи візьмуть участь понад 1300 військовослужбовців з Латвії, Литви, США, Канади, Фінляндії і ФРН.

Метою навчання є відпрацювання проведення бойових операцій на рівні батальйонів і бригад. У військових маневрах будуть задіяні артилеристи, мінометники, розвідники, бойові інженери, інженери конструкцій, протитанкові підрозділи і загони захисту проти зброї масового ураження.

З боку Латвії в навчаннях візьмуть участь сухопутні і військово-повітряні підрозділи національних збройних сил, а також спеціалізовані загони територіальної народної самооборони Земессардзе.

Вчення Summer Shield проводяться на території Латвії з 2004 року, але в список навчань і тренувань НАТО вони включені в 2014 році, коли в них взяли участь понад 600 солдатів з Латвії, Естонії та США. У 2015 році кількість військовослужбовців на навчаннях сягнула 1100 чоловік.

На початку квітня в Болгарії на полігоні недалеко від населеного пункту Нове Село Сливенской області стартували спільні болгарсько-американські військові навчання Joint Training-1.

Раніше повідомлялося, що США в травні перекинуть шість винищувачів F-15 у Фінляндію для участі у військових навчаннях, які пройдуть в 100 милях (близько 160 км від кордону з Росією. F-15 будуть розміщені у Фінляндії з 9 по 22 травня, їх будуть супроводжувати близько 100 льотчиків.