UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Латвії заборонили топовий пропагандистський телеканал РФ

Фактичним власником каналів RT є російський пропагандист Дмитро Кисельов, він залишається під санкціями ЄС.

Національна рада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) Латвії заборонила мовлення на території країни мережі каналів RT (у минулому - Russia Today), повідомляють Baltijas Balss.

Йдеться про телеканали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary та RT TV.

У раді пояснили, що заборонені канали перебувають під фактичним керівництвом російського пропагандиста Дмитра Кисельова, що залишається під санкціями Європейського Союзу. Таким чином, заборона каналів RT пов'язана з виконанням вимог європейського законодавства.

Крім того, RT є найвпливовішим каналом російської пропаганди на Заході, нагадали в NEPLP. Частина її спрямована на країни Балтії. Зокрема, російські пропагандисти намагаються представити Латвію як несамостійну країну.

Читайте також: Путін заявив про територіальні претензії до сусідніх країн на пропагандистському каналі – Time

Раніше «Фонд боротьби з корупцією» російського номінального опозиціонера Олексія Навального оприлюднив розслідування про голову RT Маргариту Симоньян і її чоловіка Тіграна Кеосаяна - а також про те, як вони «паразитують на російському бюджеті», заробивши сотні мільйонів рублів на контрактах з «Аерофлотом».

Російські телеканали НТВ, "Зірка", Russia Today (RT) неодноразово притягували до відповідальності в країнах Заходу за брехливий виклад подій, зокрема, в Україні. У 2018 році Британія хотіла відкликати ліцензію Russia Today, у зв'язку з отруєнням ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля на території країни. Зі свого боку, в Росії заявили, що жоден британський засіб масової інформації в РФ не працюватиме, якщо вони закриють Russia Today, але Британія регулярно визнає телеканал винним у порушенні правил мовлення.