UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі вже готуються до президентських виборів за участю Путіна — ЗМІ

Зокрема, “вибори” планують проводити і на окупованих територіях України.

У Кремлі вже розпочали підготовку до виборів президента у 2024 році за участю Владіміра Путіна, хоча сам російський лідер ще не оголошував про намір у них брати участь, пише російське видання "КоммерсантЪ" з посиланням на джерела близькі до адміністрації президента РФ.

За словами співрозмовників видання, у Кремлі проводять відповідні консультації з експертами та напрацьовують попереднє бачення виборчої кампанії.

«Припускається, що вона ґрунтуватиметься на темі єдності», - пише «Ъ».

Остаточно «протестувати ті чи інші рішення» у Кремлі хочуть на регіональних виборах у вересні 2023 року. За словами джерел російського медіа, на регіональних виборах «діятимуть усі ті особливі умови, з якими Кремлю доведеться зіткнутися і на президентських виборах.

Зокрема у Кремлі планують, як вони проводитимуть «вибори» на захоплених територіях України

Ще два джерела, близькі до адміністрації Путіна, стверджують, що обговорення майбутньої президентської кампанії з експертами розпочалося у січні 2022 року.

«Перерва в обговоренні фактично була лише у березні», - каже один із них, а за словами іншого, до цього моменту розроблено вже кілька сценаріїв майбутніх президентських виборів.

Зазначимо, що наступні президентські вибори до РФ мають відбутися 17 березня 2024 року, а виборча кампанія стартує після їхнього офіційного призначення Радою федерації у грудні 2023-го. В адміністрації Путіна намагаються передбачити їх різні сценарії «виходячи з того, що кампанія пройде за планом у 2024 році, а Путін візьме в ній участь».

Читайте також: Зміна Суровікіна на Герасимова вказує, що влада в Росії досі під контролем Путіна — WP

Владімір Путін перебуває при владі в Росії з 2000 року. Він двічі обирався президентом у 2000 та 2004 роках, а у 2008 році його змінив Дмитро Медведєв, а Путін став главою уряду.

У 2012 і 2018 році Путін був ще двічі "обраний" президентом.

Влітку 2020 року в Росії було ухвалено поправки до Конституції, які дозволять Путіну знову двічі балотуватися на пост глави держави та залишатися при владі до 2036 року.