UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі відповіли на наміри ЦРУ залучати до співпраці невдоволених режимом росіян

Пєсков заявив, що російські спецслужби стежать за всіма.

Російські спецслужби моніторять спроби американських колег вербувати росіян, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Так він прокоментував повідомлення від ЦРУ із закликами до співпраці, що з'явилися в соціальних мережах, пише Reuters.

«Чесно кажучи, поки не звертали уваги... Переконаний, що наші спецслужби належним чином моніторять і цей простір теж, виходячи з того, і ми це знаємо чудово, що і ЦРУ, і інші західні спецслужби не послаблюють своєї активності на території нашої країни», — сказав представник Кремля.

Раніше президент  Владімір Путін попередив росіян, щоб вони були насторожі щодо зрадників, а російський парламент минулого місяця проголосував за підвищення покарання за державну зраду з 20 років до довічного ув'язнення.

Як повідомляється, деякі росіяни скептично відреагували на відео в соцмережах, заявивши, що це виглядає як провокація від ФСБ Росії. Між тим, лише за добу існування новий Telegram-канал налічує майже дев'ять тисяч підписників.

Читайте також: Мобілізувався до ЗСУ, аби передавати дані російській розвідці — СБУ затримала шпигуна

Високопоставлений співробітник ФБР і ЦРУ з довгим послужним списком, новий конгресмен-республіканець з вигаданою від початку і до кінця біографією — до кожного з них Росія підібрала «золотий ключик».
Про те, як Росія намагається прогризти американську систему зсередини, читайте у статті Анни Бродскі-Кроткіної «Стратегія миші: як Росія купує агентів у ключових інститутах США».